Községi könyvtárak

Körmendi arcképcsarnok

<a href="/de/arckep/pavetits-mano">Pavetits Manó</a> <a href="/de/arckep/faludi-ferenc">Faludi Ferenc</a> <a href="/de/arckep/kincs-elek">Kincs Elek</a> <a href="/de/arckep/nemeth-maria">Németh Mária</a> <a href="/de/arckep/ivanyi-bela">Iványi Béla</a> <a href="/de/arckep/molnar-lajos">Molnár Lajos</a> <a href="/de/arckep/eiben-otto">Eiben Ottó</a> <a href="/de/arckep/bakocz-tamas">Bakócz Tamás</a> <a href="/de/arckep/baxai-t-gyorgy">Baxai T. György</a> <a href="/de/arckep/madachy-l-karoly">Madáchy L. Károly</a> <a href="/de/arckep/remetei-filep-ferenc">Remetei Filep Ferenc</a> <a href="/de/arckep/batthyany-strattmann-laszlo">Batthyány-Strattmann László</a>

Eseménynaptár

«  

Mai

  »
M D M D F S S
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Honismereti Egyesület

Visitor Counter

Mai látogatók száma: 200
Tegnapi látogatók száma: 391
Összes látogató száma: 1103630

Új Széchenyi terv

Meghívó

meghivo

"Legyen élmény a tanulás - partnerségben gyermekeink nem formális és informális tanulásáért"

(TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0226)

DruckversionPDF-Version

A könyvtár története


 

A Faludi Ferenc Könyvtár jogelődje 1952. november 16-án kezdte meg tevékenységét. Az elmúlt évtizedek során a könyvtár többször is költözött. 1988. november 16 óta működik jelenlegi helyén, a volt szolgabíróság épületében, mely alkalmas a kor követelményeinek megfelelő információs szolgáltatások biztosítására. A gyermekkönyvtár az intézmény szerves részeként, de önálló épületben várja használóit.

A könyvtár a település két városrészén, Felsőberkifaluban és Horvátnádalján fiókkönyvtárat üzemeltet, melyek a helyi információs igényeket elégítik ki az elmúlt években korszerűen felújított helyiségekben.

Együttműködési megállapodás alapján központi ellátó rendszeréhez 44 község 45 könyvtára tartozik a Vasi Hegyhát és az Őrség aprófalvas települései közül. A települések két kistérséghez tartoznak. Mindkét kistérségben megalakult a többcélú kistérségi társulás, mely a mozgókönyvtári feladatellátást is felvállalta.

A kistérségekkel kötött feladat ellátási szerződések alapján a városi könyvtár biztosítja a mozgókönyvtári szolgáltatást a térségek 44 településén.

Szolgáltatásunk alapját a jól szervezett, korszerűen kialakított gyűjtemény mely a kor követelményeinek megfelelő technikai támogatással, munkatársaink szakmai felkészültséggel együttesen biztosítja a felénk megnyilvánuló használói igények kielégítését.

A törvényi változások következtében 2013-tól a Berzsenyi Dániel Könyvtárral kötött szerződés alapján a Vas Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer keretében látja el a térségi feladatokat.

A könyvtár gyűjti és a használók rendelkezésére bocsátja a város és a körmendi járás településeihez kapcsolódó helytörténeti dokumentumokat.

A könyvtár a térség információs központja, mely széleskörű szolgáltatásokat biztosít.

Suchen

SZIKLA login


Közösség