Körmendi arcképcsarnok

<a href="/arckep/batthyany-strattmann-laszlo">Batthyány-Strattmann László</a> <a href="/arckep/remetei-filep-ferenc">Remetei Filep Ferenc</a> <a href="/arckep/eiben-otto">Eiben Ottó</a> <a href="/arckep/madachy-l-karoly">Madáchy L. Károly</a> <a href="/arckep/kincs-elek">Kincs Elek</a> <a href="/arckep/pavetits-mano">Pavetits Manó</a> <a href="/arckep/ivanyi-bela">Iványi Béla</a> <a href="/arckep/faludi-ferenc">Faludi Ferenc</a> <a href="/arckep/bakocz-tamas">Bakócz Tamás</a> <a href="/arckep/baxai-t-gyorgy">Baxai T. György</a> <a href="/arckep/nemeth-maria">Németh Mária</a> <a href="/arckep/molnar-lajos">Molnár Lajos</a>

Eseménynaptár

«  
  »
h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Honismereti Egyesület

Számláló

Mai látogatók száma: 28
Tegnapi látogatók száma: 40
Összes látogató száma: 1095696

Új Széchenyi terv

Meghívó

meghivo

"Legyen élmény a tanulás - partnerségben gyermekeink nem formális és informális tanulásáért"

(TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0226)

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Olimpiai kérdőív

Olimpiai kérdőíves felmérés az olvasótáborban

A felső tagozatosok számára rendezett olvasótábor egyik feladata volt a tábori csapatoknak, hogy közvélemény-kutatást végezzenek a városban, az akkor befejeződött Labdarúgó Európa Bajnokság eseményeinek követéséről, illetve az augusztusban megrendezésre kerülő nyári olimpiai játékokkal kapcsolatban.
Mivel a tábor témája az olimpiához kötődött, így ez egy újszerű és érdekes feladat volt a gyerekeknek, nagyon élvezték a kérdőíves felmérés elvégzését és kiértékelését.

Most az öt tábori csapat által végzett kutatás összegzését mutatjuk be:

A felmérés során a gyerekek 100 főt kérdeztek meg, közülük 99-en válaszoltak. Ebből 47 férfi, és 52 nő. A 99 főből 7 fő általános iskolai, 11 fő középiskolai tanuló, 4-en felsőoktatási intézmény hallgatói, 57-en az aktív dolgozó korosztály tagjai és 20 fő nyugdíjas volt.
A megkérdezettek 67,7 %-a követte a Labdarúgó Európa Bajnokság eseményeit, 64,6 % pedig úgy nyilatkozott, hogy tervei között szerepel az olimpia történéseinek követése.
Arról, hogy milyen formában fognak tájékozódni az olimpiai eseményekről, az alábbiak szerint nyilatkoztak:

1. diagram: Milyen formában fog tájékozódni az olimpia történéseiről?
 

Legtöbben a televízió sportközvetítéseit nézik, de sokan az interneten is nyomon követik az eseményeket. A rádió és a sajtó kissé háttérbe szorult, valószínű, hogy a sajtóban inkább a sporteseményeket követő helyszíni riportokat fogják olvasni. Mindenképpen említést érdemlő, hogy a megkérdezettek közül 1 fő az olimpiai játékok helyszínén, Rio de Janeiro-ban fogja követni a történéseket.

 

A „Melyik a kedvenc olimpiai sportága?” kérdésre a legtöbben az úszást válaszolták. A diagramon a hét legnépszerűbb sportágat emeltük ki, ezenkívül egy-két esetben a következőket jelölték még: birkózás, súlyemelés, lövészet, kosárlabda, teniszt, kézilabda, evezés, ökölvívás, torna, judo, kerékpározás.

2. diagram: Melyik a kedvenc olimpiai sportága?

 

A „Kinek szurkol a legjobban a kijutott magyar sportolók közül?” kérdésre a válaszadóknál döntő többségben úszók szerepeltek, rajtuk kívül Pars Krisztián Vas megyei kalapácsvető, Körmend város szülötte és Szilágyi Áron vívó került megemlítésre.

3. diagram: Kinek szurkol a legjobban a kijutott magyar sportolók közül?


Az „Ön szerint mely magyar olimpikonok szereznek olimpiai bajnoki címet?” kérdésre a kitöltők nem minden esetben jelöltek személyt, hanem sokszor sportágat (nem nevesítve a sportolókat), az adott sportágat képviselőktől várva, hogy olimpiai bajnokok legyenek. Az értékelésnél együttesen kezeltük a személyeket és a sportágakat, annál is inkább, mivel a személyek megnevezésénél három név szerinti jelölés érkezett több esetben is, és mindhárman az úszás képviselői (Cseh László, Gyurta Dániel, Kapás Boglárka), ugyanakkor hasonló arányban várnak az úszóktól olimpiai bajnoki címet, mint Hosszú Katinkától.

4. diagram: Ön szerint mely magyar olimpikonok szereznek olimpiai bajnoki címet?

Utolsó kérdésként tippelésre kértük válaszadóinkat, hogy hány arany, ezüst illetve bronzérmet szerez a magyar delegáció. Átlagosan 7 arany-, 7 ezüst- és 7 bronzérem jött ki a válaszadók tippjeit figyelembe véve, ugyanakkor az éremtípusokat nézve, a legpesszimistább vélekedések szerint nem nyerünk sem arany, sem ezüst, sem bronzérmet. A legoptimistább válaszadók szerint 25 aranyat, 32 ezüstöt és 48 bronzérmet fog szerezni a magyar küldöttség.
Összességében elmondhatjuk, hogy a válaszadók követik a magyar sportolók szereplését a világversenyeken. Legszívesebben a televízión keresztül követik az eseményeket, ugyanakkor már jelentős teret hódít az internet is. Elmondható, hogy kitöltőink kedvenc sportága az úszás, és legjobban az úszóknak szurkolnak, valamint tőlük várják a legjobb helyezéseket is, vagyis következetesen töltötték ki az olimpiai kérdőívet.

Köszönjük minden válaszadónak, hogy közreműködtek és partnerek voltak abban, hogy a gyerekek jó élményeket szerezzenek a kérdőíves feladat megoldása során!

Keresés

SZIKLA login


Közösség