Körmendi arcképcsarnok

<a href="/arckep/molnar-lajos">Molnár Lajos</a> <a href="/arckep/faludi-ferenc">Faludi Ferenc</a> <a href="/arckep/nemeth-maria">Németh Mária</a> <a href="/arckep/baxai-t-gyorgy">Baxai T. György</a> <a href="/arckep/eiben-otto">Eiben Ottó</a> <a href="/arckep/ivanyi-bela">Iványi Béla</a> <a href="/arckep/bakocz-tamas">Bakócz Tamás</a> <a href="/arckep/pavetits-mano">Pavetits Manó</a> <a href="/arckep/madachy-l-karoly">Madáchy L. Károly</a> <a href="/arckep/kincs-elek">Kincs Elek</a> <a href="/arckep/batthyany-strattmann-laszlo">Batthyány-Strattmann László</a> <a href="/arckep/remetei-filep-ferenc">Remetei Filep Ferenc</a>

Eseménynaptár

«  
  »
h k s c p s v
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

Honismereti Egyesület

Számláló

Mai látogatók száma: 28
Tegnapi látogatók száma: 40
Összes látogató száma: 1095696

Új Széchenyi terv

Meghívó

meghivo

"Legyen élmény a tanulás - partnerségben gyermekeink nem formális és informális tanulásáért"

(TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0226)

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Olvasótábori élménybeszámoló

”Mindig magasabbra…”

Élménybeszámoló a Faludi Ferenc Könyvtár nyári olvasótáborairól

 

Az elmúlt évtizedek tradícióihoz hűen, ugyanakkor a mai fiatalság igényeit és kikapcsolódási szokásait figyelembe véve könyvtárunk ebben az esztendőben is megrendezte közkedvelt eseményét, a nyári olvasótábort.

 A nagy érdeklődésre való tekintettel a könyvtár ebben az évben is három tábort szervezett, kettőt az alsó tagozatos diákok, egyet a felső tagozatos fiatalok részére. Az olvasótáborok ebben az évben összesen 122 általános iskolai diák számára nyújtottak kikapcsolódási lehetőséget. A táborok vezetői Mecsériné Doktor Rozália (Rozika néni) könyvtárvezető, Papp Veronika (Vera néni) könyvtáros és Wágner Dávid (Dávid bácsi) gyermekkönyvtáros voltak.

 Az idei olvasótáborok „Mindig magasabbra…” címmel a mindig jobbra törekvés, az egész életen át tartó igyekezet, illetve az olimpiai évéhez kapcsolódva a sport fontosságának és szeretetének jegyében zajlottak.

A gyerekek előadás keretében átfogó képet kaphattak az ókori és újkori olimpiák fejlődéséről, történetéről; neves előadók által komponált szurkolói dalokat tanulhattak hangszeres kísérettel, szurkolói kellékeket készíthettek különböző kézműves technikákkal (karkötő, szurkolói fejpánt, sál, stb.), olimpiai plakátokat festhettek, részt vehettek a témához kapcsolódó akadályverseny-vetélkedőkön és a különböző ügyességeket, készségeket igénylő „Tábori öttusa” elnevezésű csapatversenyen is. Az akadályversenyek lebonyolításában részt vett könyvtárunk egykori munkatársa, Tóthné Molnár Rozália (Rozi néni) is, aki évtizedekkel ezelőtt az olvasótábor egyik kitalálója, ötletgazdája volt, és már a legelső táborok szervezésében és irányításában is tevékenykedett.

A tábor vendége volt Némethné Mészáros Irén védőnő, aki az egészséges életmódról és az egészségmegőrzésről tartott nagyon hasznos multimédiás-interaktív foglalkozást a diákoknak.

A felső tagozatosoknak lehetőségük nyílt megkérdezni az utca emberét a sportesemények nézésével kapcsolatosan. A táborozó fiatalok kérdőíves közvélemény-kutatást végeztek és ki is értékelték azt.

A táborok leginkább várt eseményei közé ebben az évben is a kirándulások tartoztak. Az alsó tagozatosok két egynapos kiránduláson vettek részt. Az első kirándulás a Somló-hegy – Pápa útvonalat foglalta magába, délelőtt a Somló-hegy „megmászásával”, ezt követően a pápai Esterházy-kastély és a Katolikus Nagytemplom meglátogatásával. A délután folyamán mindenki kipihenhette magát a pápai Várkertfürdőben.

A második kirándulás a Vendvidéken zajlott, betekintve a szentgotthárdi Pável Ágoston Múzeumba, majd az országhatárt átlépve egy kisebb túrát téve a Hármashatárkőhöz. A délutánt a máriaújfalui Hársas-tónál töltöttük.

A felső tagozatosok egy kétnapos kiránduláson vettek részt a Zirc – Csesznek – Bodajk – Csókakő – Fehérvárcsurgó – Pápa útvonalon. Olyan nevezetességeket tekinthettünk meg, mint a Zirci Ciszterci Apátság, a Műemlékkönyvtár és a Bakonyi Természettudományi Múzeum, a cseszneki vár, a Kőmosó-szurdok, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély, Csókakő vára, vagy a bodajki kálvária. A hetet a pápai Várkertfürdőben való fürdőzés zárta.

Mind a gyerekek, mind a szülők visszajelzései alapján arra következtetünk, hogy táborosaink ebben az évben is tartalmas és felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

 

Jövőre is válasszátok nyári olvasótáborunkat! Szeretettel vár benneteket a gyermekkönyvtár!

 

Körmend, 2016. 07. 22.

Keresés

SZIKLA login


Közösség