Körmendi arcképcsarnok

<a href="/arckep/eiben-otto">Eiben Ottó</a> <a href="/arckep/ivanyi-bela">Iványi Béla</a> <a href="/arckep/faludi-ferenc">Faludi Ferenc</a> <a href="/arckep/batthyany-strattmann-laszlo">Batthyány-Strattmann László</a> <a href="/arckep/pavetits-mano">Pavetits Manó</a> <a href="/arckep/bakocz-tamas">Bakócz Tamás</a> <a href="/arckep/nemeth-maria">Németh Mária</a> <a href="/arckep/madachy-l-karoly">Madáchy L. Károly</a> <a href="/arckep/kincs-elek">Kincs Elek</a> <a href="/arckep/remetei-filep-ferenc">Remetei Filep Ferenc</a> <a href="/arckep/molnar-lajos">Molnár Lajos</a> <a href="/arckep/baxai-t-gyorgy">Baxai T. György</a>

Eseménynaptár

h k s c p s v
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

Honismereti Egyesület

Számláló

Mai látogatók száma: 408
Tegnapi látogatók száma: 468
Összes látogató száma: 860815

Új Széchenyi terv

Meghívó

meghivo

"Legyen élmény a tanulás - partnerségben gyermekeink nem formális és informális tanulásáért"

(TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0226)

A harcmező hírnökei

Nyomtatóbarát változatPDF változat
A harcmező hírnökei

(The Messenger)

rendező: Oren Moverman

főszereplők:

Ben Foster (Will Montgomery)

Woody Harrelson (Tony Stone kapitány)

Jena Malone (Kelly)

Eamonn Walker (Stuart Dorsett)

Vajon milyen érzés lehet esténként hazatérni, egy sörrel a kezünkbe hátradőlni a fotelunkba, és úgy nyugtázni a napot, hogy: „Igen, ma is jól dolgoztunk: tíz emberrel közöltük, hogy elvesztették családtagjukat Irakban….”

„Vidám élet!”

Ben Foster élete legerősebb alakítását hozza a filmben. Will Montgomery-t, az Egyesült Államok hadseregének egy tisztjét alakítja, aki nemrég tér vissza Irakból, és egy háborús sérültekkel foglalkozó szervezethez csatlakozik. Feladata, hogy az elesett katonák hozzátartozóival, szeretteivel közölje a tragikus hírt. A súlyos feladat elvégzésében Tony Stone-ra (Woody Harrelson) támaszkodhat, aki bevezeti Willt e nehéz feladat lélektanába.

Will nehezen birkózik meg a munkával - ami mellett saját életét is próbálja rendbe hozni -, nincs felkészülve a lehetséges reakciókra. Így történik meg, hogy szerelmes lesz Oliviába (Samantha Morton), akinek éppen ő vitte férje halálhírét…

Oren Moverman első rendezése kissé lassan hömpölyög, ám ez nem válik a film hátrányára, hiszen nagyon nagy súlya van a drámának. A némi örömkönyekkel és egy csipetnyi romantikával fűszerezett történet egyszerre kemény és érzékeny.

A katarzis garantált!Utoljára módosítva: 2012. június 13., szerda - 11:16

Keresés

SZIKLA login


Közösség